#Over

Mijn naam is Daniël Haanskorf, geboren in 1993 en getogen in Noord-Brabant. Toen ik 6 jaar oud was maakte ik voor het eerst kennis met de filmcamera van mijn grootvader. In de jaren die volgden leerde hij mij de fijne kneepjes van de cameratechniek, het begrijpen van compositie, en het editen van beeld en geluid. Hij nam me altijd mee als hij ging filmen en legde zorgvuldig iedere stap die hij nam aan me uit.

Mijn interesse in foto- en videografie groeide door de jaren heen naarmate ik meer en meer leerde. Uiteindelijk besloot ik een studie vormgeving te gaan doen en ben ik in 2014 afgestudeerd als grafisch vormgever, gespecialiseerd in foto- en videografie. Nu, een paar jaar later, leg ik met trots herinneringen vast op beeld als fotograaf in Friesland, onder de naam Frieslandfoto. Dit doe ik met dezelfde spirit als mijn grootvader dat altijd deed.

In mijn fotografie combineer ik het gebruik van moderne, digitale apparatuur met authentieke, analoge fotografische materialen. Dit doe ik door onder andere te fotograferen op film, en door aangepaste objectieven en camera’s van soms meer dan 70 jaar oud toe te passen. Dit stelt me in staat om een karakteristieke en unieke eigen stijl te creëren in mijn foto’s.

Meer weten?